Brenda Ann Kenneally

Det finns så mycket att säga om Brenda Ann Kenneally. När jag hörde hennes namn för ett och ett halvt år sedan visste jag inte vem hon var, men hennes verk påverkade mig snabbt och hon är i dag en av de fotografer jag beundrar allra mest.

Brenda har sedan mitten av 90-talet dokumenterat familjer i Brooklyn. Hennes bilder och filmer handlar om fattigdom, orättvisor, drogberoende och utsatthet. Men även om drömmar och hopp. Hon gör det på sitt sätt, och hon gör det rätt. Brendas historier berör och jag kommer aldrig att glömma första gången jag såg filmen Tata´s Angel. Min pappa hade nyligen varit sjuk i cancer och Angels dödskamp på sjukhuset är det starkaste jag har sett. Jag kände så mycket ilska, så mycket sorg. Jag ville förändra världen, snabbt. Brenda vill att vi ska reagera när vi ser hennes verk. På en av hennes hemsidor, The Raw File, uppmanar hon oss att sprida bilderna och filmerna:

The Raw File has no agenda other than to provide a neutral and approachable environment for the documentation and dissemination of information by and about individuals and their communities, an outlet for stories that would otherwise go unheard into history. Anyone may download, copy, exhibit and ditribute it for non-profit, educational purposes. (…) We simply ask you to attribute this work to http://www.therawfile.org.

Brenda är på grund av detta en beundransvärd fotograf, opretentiös och generös. Arvode och byline spelar liten roll för henne, viktigare är att sprida berättelser. Att försöka förändra människors tragiska livsöden.

The Raw File har tyvärr inte uppdaterats på ett tag, nytt från Brenda hittar du här.

Se även hennes film Finding the Way Home: Two Years After Katrina.

Och en intervju med Brenda och hennes vapendragare Laura Lo Forti här.

Annonser

0 Responses to “Brenda Ann Kenneally”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
Kategorier

Annonser

%d bloggare gillar detta: