Erik & Lennart

Petter Karlsson och Paul Hansen har gjort ett fint jobb med det här reportaget om tvillingbröderna Erik och Lennart.

Jag fotograferade Erik och Lennart en gång, till mitt projekt om människor i Sverige och deras framtidsdrömmar. Projektet heter Den svenska drömmen och är nu i sitt slutskede. När jag kom hem efter fotograferingen upptäckte jag att det var något fel på autofokusen, bilderna på bröderna var inte tillräckligt skarpa och jag kommer tyvärr inte kunna använda dem i den framtida bok jag vill att projektet ska resultera i. Jag har alltid tänkt att jag ska fotografera Erik och Lennart igen en vacker dag men eftersom det måste göras utomhus och Lennart trivs bäst i sin sjukhussäng nu blir det kanske inte av.

Porträtten i Den svenska drömmen tas alltid mot en utomhusvägg och människorna bestämmer själva hur de ska stå. Platsen är arrangerad, men aldrig uttrycket. Och just uttrycket tycker jag mycket om när det gäller Erik och Lennart. Så trots kvaliteten vill jag gärna visa en bild för er. Och så här svarade de på frågan Vad drömmer du om?

Erik Olsson, 64, pensionär, Solna och Lennart Olsson, 64, pensionär, Solna.

– Nu är vi ju gamla men vi har alltid viljat vara med i ett riktigt fotbollslag. Vi spelade korpfotboll när vi var yngre men den stora drömmen är att spela i AIK, vi ser alla deras matcher! Och så vill vi jobba med djur.

0 Responses to “Erik & Lennart”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
Kategorier


%d bloggare gillar detta: