Najlah Feanny Hicks

Jag har sett många olika fotografer prata om sitt arbete. Vissa möten glömmer man med tiden medan andra stannar kvar i hjärtat, berättelser som berör på djupet.

Najlah Feanny Hicks är en sådan fotograf. Hon gav en föreläsning på ICP i New York för två år sedan som jag fortfarande bär med mig.

Najlah hade varit en av de stora pressfotograferna. Hon var under många år kontrakterad av Newsweek och jobbade i hela världen. Ett jobb hon trivdes med men när hon blev mamma och fotograferade attacken mot World Trade Center med sin två veckor gamla bebis på magen stannade hon upp. Hon kände starkt att något i hennes liv måste ändras. Till mångas förvåning och oförståelse valde hon bort de åtråvärda jobben för att få mer tid för sin familj och påbörjade projekt som hon länge drömt om.

Najlah har prisats för sina sociala insatser de senaste åren och har bland annat startat The Heart Gallery som hjälper fosterbarn att hitta familjer. För att öka uppmärksamheten tar organisationen hjälp av professionella fotografer som jobbar ideellt med porträtt och multimediaprojekt. Ett fantastiskt arbete, se en sevärd presentation här.

Jag är så glad att det finns fotografer som Najlah. Som istället för att framhäva sig själva kämpar mot orättvisor. Som gör en skillnad.

Läs mer om Najlah Feanny Hicks här, och missa inte heller hennes bilder.

Annonser

0 Responses to “Najlah Feanny Hicks”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Kategorier

Annonser

%d bloggare gillar detta: