3 brudar

I morgon är det inspirationskväll för nätverket Brudarna på CFF (Centrum för fotografi) i Stockholm. Jag är en av tre föreläsare:

Theresia Viska (fd Bråkenhielm) berättar om hur det är att ge ut en fotobok på eget förlag. Theresia kommer också att visa bilder från sin senaste bok ”la Danse Française” som är en personlig och suggestiv gestaltning av en sluten värld med gammaldags manliga hjältar och sköna kvinnor i vackra balklänningar. Bilderna är tagna på militärhögskolan Karlbergs årliga vinterbaler.

Många av skådespelarna i Glada Hudikteatern kan inte läsa. Några kan inte heller tala och har svårigheter att röra sig. Mot alla odds gör de nu succé med musikalen ”ELVIS”. Under 2010 är teatern dessutom aktuell med en spelfilm, dokumentärserie på SVT och föreställning i New York. Fotografen Johanna Syrén har följt skådespelarna sedan 2007 och bland annat gett ut boken ”Shaken! [Not Störd]”. Hör henne berätta om arbetet som hon kallar det ärligaste och roligaste hon gjort.

Kamilla Kraczkowski presenterar sitt senaste projekt Eclectic som visas på Södra Teatern i mars. Eclectic är en bildserie med porträtt fotograferade på Hootchy Kootchy Club på Kägelbanan. Bilderna projiceras genom ett fönster nattetid. ”Tanken med min presentation är att inspirera andra till att driva sina projekt vidare och inte samla dom på hög i datorn. Sättet som jag har valt att visa mina bilder på kan också inspirera andra till att prova nya sätt än passepartout och ram.”

Medlem i nätverket Brudarna? Då ses vi kanske!

Annonser

0 Responses to “3 brudar”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Kategorier

Annonser

%d bloggare gillar detta: