MoMA

Japp, jag såg den. Henri Cartier Bressons omtalade utställning på Museum of Modern Art i New York. Och visst var den mäktig, men kanske lite för mäktig?

Välbesökt var den också. Jag hade svårt att koncentrera mig på bilderna på grund av trängseln och det var nog därför jag kände mig en aning besviken. För bilderna är ju egentligen magiska.

Jag såg även utställningen Modern Women och föll för de kvinnliga fotograferna Gertrude Käsebier, Judith Joy Ross, Rineke Dijkstra, Valerie Belin och Mary E Frey. Namn värda att kolla upp och lägga på minnet.

Ett efterlängtat besök i MoMA-butiken blev det också. Jag gick därifrån med en pinnhålskamera och fotoboken The Brown Sisters – ett fascinerande fotoprojekt av Nicholas Nixon som under 33 år fotograferat fyra systrar i New York. Jag såg ett collage av bilderna på MoMa för elva år sedan och förutom Walker Evans verk var det just Nixons bilder som väckte mitt intresse för fotografi. Därför är jag mycket glad över att nu ha ett exemplar av The Brown Sisters i bokhyllan. Cirkeln är sluten, som man brukar säga.

Annonser

2 Responses to “MoMA”


  1. 1 Pontus 28 juni 2010 kl. 8:57 e m

    Håller med angående trängseln på MoMA, det var jättesvårt att koncentrera sig på bilderna tyvärr. Funderar tom på att gå dit igen för att kanske få en bättre upplevelse då.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
Kategorier

Annonser

%d bloggare gillar detta: