Årets…

Köp

Den nya kameran, bärbara datorn, studioblixtarna och det brand- och inbrottssäkra förvaringsskåpet. Och alla fotoböcker så klart. Ja, det blev ett dyrt men åh så givande år.

Projekt

Det jag nyligen påbörjat. Jag vill inte avslöja så mycket än men det handlar om porträtt och fotograferas med tre olika kameror hemma i Hälsingland. Jag hoppas på en egenproducerad bok under 2012 eller 2013.

Utmaning

Det var kul att börja fota lite reklam under året. Ett helt nytt område för mig. Roligt att få se sina bilder i kataloger och skyltfönster för omväxlings skull.

Fotoresa

Ingen större i år, men två nöjesresor till Dublin och London hann jag och kompaktkameran med.

Uppdrag

Att fotografera Glada Hudikteaterns sista föreställning bakom kulisserna  i Globen var minnesvärt. Och sommaren som pressfotograf på tidningen Ljusnan var som alltid mycket trevlig.

Utställning

Jag har tillbringat mycket tid på fantastiska Fotografiska och några favoriter under året var Nick Brandt, Martin Bogren, Liu Bolin och Jonathan Torgovnik.

Själv ställer jag just nu ut bilder Hälsinglands Museum.

Utveckling

Att ha flyttat hem till rötterna och att få jobba som frilansfotograf igen är otroligt roligt. Jag varvar tiden på mitt kontor och i studion med undervisning på Nytorpsskolan, Bollnäs kommun, Studiefrämjandet och Fotografiska. Jag vill passa på att tacka alla kursdeltagare för ett mycket givande år. Jag hoppas att jag inspirerar er lika mycket som ni inspirerar mig. Jag kommer ta ett break från kursandet under stora delar av 2012 but I shall return!

Foto: Linda Dybeck

Favoritblogg

Fortfarande de svenska New York-fotograferna Pontus Höök och Thomas Nilsson. Jag gillar Johan Brinks fotoboksblogg också, och när jag vill skratta högt klickar jag mig in till Knivlisa.

Malligaste

Att få assistera Mary Ellen Marks workshop på Fotografiska gjorde mig stolt som en tupp. Jag var även projektledare för boken ”The Mary Ellen Mark Workshop” som formgavs av Greger Ulf Nilson. Stort tack till Maria Fäldt för de tekniska kunskaperna.

 Nyårstankar

Eftersom jag snart blir trebarnsmor kommer jag förmodligen inte hinna hälften av allt jag vill göra. Men jag måste verkligen ta mig till New York under 2012 eller i alla fall boka en resa inför 2013. Och kanske börja spara slantarna för att kunna vara med på Mary Ellens workshop i Mexiko i framtiden?

Jag ska oavsett sluta upp med att konsumera så förbannat mycket, efter idag är det kläd- och prylstopp som gäller här hemma ett tag framöver.

Bli bättre på att söka stipendier och sånt ska jag också bli är det tänkt. Och fotokonsten ska bli klar och snart börja säljas i butiken.

Ungefär så. GOTT NYTT ÅR!

0 Responses to “Årets…”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
Kategorier


%d bloggare gillar detta: